Végül motorbiciklivel megyünk a borfesztiválra

Hogyan is lehetne élvezetesebbé tenni egy borfesztivált, ha nem egy összekötött motoros túrával? Már rég meg volt az a tervem, hogy az idén is ellátogatok a legjobb barátnőmmel kedvenc borfesztiválunkra, most azonban a barátaink kitalálták, hogy ők is jönnek. Persze ennek nagyon örülök, azonban a megszokott laza autós utazásunkat keresztbevágták azzal a kijelentéssel, hogy muszáj, motorral menjünk.

Már nagyon rég nem motoroztam. Nem is tudom, hogy miért. Talán nem volt rá időm, vagy egyszerűen úgy éreztem, hogy kiöregedtem belőle? De őszintén, lehet egyáltalán ebből kiöregedni?

Azt hiszem, hogy eljött az ideje, hogy újból nyeregbe pattanjak, és ismét elkezdjem motorral szelni az országutakat. Elővettem a régi felszerelésemet, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy már nem jön rám a motoros ruhám. Úgy tűnik, hogy az évek során felszedtem egy-két plusz kilót. Ez eddig fel se tűnt. A hétköznapi ruháimon nem vettem ezt észre, mivel még azért feljönnek rám, de a rám feszülő bőrruhában igen-igen meglátszott az a plusz pár kiló. Nem a legelőnyösebb, ha az ember nem tudja magán összehúzni a dzsekijét.

Nincs más megoldás, új motoros ruházat után kell nézni. Ha már elhatároztuk, hogy motorral megyünk a fesztiválra, akkor nézzek is ki valahogy.

motoros ruházatMár nagyon rég nem foglalkoztam az ilyesmivel, el is felejtettem, hogy honnan lehet, honnan érdemes beszerezni motoros kellékeket. Még jó, hogy ennyi motoros ismerősöm van, így van, kitől segítséget kérjek. Többen is ezt az oldalt ajánlották kezdésnek, szóval úgy döntöttem, hogy ez lesz a nyerő. Tényleg minden féle motoros cucc megtalálható itt, minden, amire az ezzel foglalkozónak szüksége lehet. Van például dzseki, nadrág, kesztyű, esőruha, vagy csizma. Azokból a termékekből, amelyek nem unisexek van direkt nők és férfiak számára is megfelelő ruházat. Úgy döntöttem, hogy ismét egy bőrruhát fogok vásárolni, mivel ez a múltkor is nagyon jól bevált. Ki is néztem magamnak egy fekete fehéret, az amúgy is örök divat marad, ráadásul a motoromhoz is jól fog menni. A leírás alapján kényelmesen lehet benne mozogni, és több helyen is kellő képen védi a viselőjének a testét. Még sosem volt motor balesetem, remélem, hogy nem is lesz, de azért érdemes minél biztonságosabb felszerelést viselni, hogyha mégis történne valami baleset, akkor se essen, akkora bajunk.

Magát a ruhát a shox.hu oldalon lehet megrendelni. Emlékszem, hogy régebben is ebből az üzletből vásároltam, csak akkor egyenesen erre kerestem rá. Még sosem csalódtam benne, szóval biztosan most is minőségi bőrruhát fogok kapni. Ezen az oldalon lehetőségünk van arra, hogy kiválasszuk, milyen méretben szeretnénk a felszerelést. Egy számmal lesz nagyobbra szükségem, mint amilyenem volt. Miután ezzel megvagyunk, egyből megtudhatjuk, hogy melyik üzletükben van éppen készleten, hol van kifogyóban, vagy hol ne is keressük. Szerencsémre pont volt belőle a hozzám legközelebb eső település üzletében, így egyből meg is rendeltem. Ki kellett töltenem egy pár sávot, ahol adatokat adtam meg magamra, a számlázásra, és a szállításra vonatkozóan. Nagyon egyszerű folyamat volt.

Az idei fesztivál tényleg különleges lesz. Még sosem voltunk ilyen helyen ezzel a baráti társasággal, sőt, még motorral sem indultam neki egy fesztiválnak sem. Pedig szinte biztos vagyok benne, hogy büszkeséggel fog eltölteni, ha megjelenek ott ebben a ruhában a motorommal együtt.