Alig várjuk a borfesztet, de előbb egy számítógép szervizre volt szükség

A barátom annyira rajong a kerületükben minden évben megrendezésre kerülő pezsgő- és borfesztiválért, hogy már tavasz elején elkezdi mondogatni, hogy “Mindjárt borfeszt!”, holott az csak szeptember elején szokott lenni, idén kivételesen augusztus legvégén. Tényleg nagyon jó a hangulat ilyenkor, az autóutak le vannak zárva és sétálóutcákká alakítva, mindenfelé boros, pezsgős, kecskesajtos pultok vannak, valamint egyéb kézműves termékeket áruló és népszerűsítő bódék. Ezeken kívül több színpadon is meg lehet tekinteni egész nap koncerteket, amik olyan változatosak, hogy mindenki találhat köztük az ízlésének megfelelőt.

Még csak nyár közepe van, de a barátom nagy izgalommal kapcsolta be a számítógépét, hogy utánanézzen az idei borfesztiválos programoknak az interneten. A gépe a szokásos módon bekapcsolt, ám azt tapasztalta, hogy a Windows rendszer valamiért nem indul el. Újraindította, megpróbált pár módszert a megjavítására, de semmi nem működött. Eléggé megijedt, mert nem egy olcsó számítógépe van, nagyon sok pénzt rászánt már, mivel ez az elsődleges munkaeszköze is. Így amilyen gyorsan csak lehetett, meg akarta javíttatni. Rákeresett telefonon keresztül a közelben lévő szervizekre. Megtalálta a a Pcmentor számítógép szerviz oldalát, ami pont kapóra jött, mert a szakembereik házhoz is kijönnek igény esetén. Nagy könnyebbség, hogy nem kell elvinni az üzletükbe az egész számítógépet.

A honlapjukon nagyon sok hasznos infóval lehet gazdagodni. Mindenki számára érthetően, átláthatóan magyarázzák el a gépek lehetséges problémáit, a számítástechnikai fogalmakat és eseményeket. A legjobb választás a PCmentor számítógép szerviz, ha alapos, precíz munkát akarunk végeztetni a számítógépünkön vagy laptopunkon, tudniillik ők laptopok szervizelésével és értékesítésével is foglalkoznak. A PCMentor szakemberei a gép memóriájának meghibásodása esetén először is ellenőrzik a memóriát. Amennyiben ez meghibásodott, kicserélik egy új, megfelelő memóriára. Ellenőrzik az adathordozó állapotát, amit ha szükséges, szintén ki tudnak cserélni. A számítógép belső hőmérsékletét is ellenőrzik, hogy a hűtőrendszer megfelelően működik-e. Szükség esetén megfelelően telepítik és beállítják a Windows rendszert és gondoskodnak a vírus elleni védelemről is. Minderre garanciát is vállalnak. Ezek a tényezők nem mondhatók el akkor, ha egy valamennyire hozzáértő ismerősre bízzuk a javítást.

A PCmentor számítógép és laptop szerviz munkatársai nyitvatartási időben mindig a rendelkezésünkre állnak nemcsak személyesen, de telefonon és interneten keresztül is. Ők egy működő, leinformálható cég, akik több mint 8 éve nyújtanak segítséget a legkülönbözőbb informatikai problémákkal kapcsolatban. Az “Elérhetőségek” menüpont alatt minden érdekes információt megtalálunk róluk, amire szükségünk lehet. A “Rólunk” menüpontban pedig a bemutatkozásukat és a történetüket olvashatjuk el. Minket nagyon meggyőzött a cég, úgyhogy a barátom azonnal fel is hívta őket és elmondtam a problémát. Kijöttek házhoz és elismerésre méltó sebességgel megállapították a probléma okát és meg is oldották azt. Helyszíni kiszállás esetén óradíjas szolgáltatás szerint dolgoznak. Nagyon kedvezőnek találtuk az összeget ahhoz képest, hogy miylen professzionális és gyors munkát végeztek.