Lakossági napelem pályázat: mi is belevágunk

A múltkor, egy bortúrán nagyon érdekes tapasztalatra tettünk szert. A szállásunk egy régi, de gyönyörűen felújított parasztházban volt. Teljesen lenyűgözött engem a sok nagyszerű építészeti megoldás: a gyönyörűen csiszolt parketta, minőségi, fából készült ablakok, elektromos fűtés, kiegészítve egy olyan kemencével, amiben azért elkészülhetett az étel, ha nagyon szükség volt rá. Úgy örültem volna egy ilyen gyönyörű, tiszta környezetnek otthon is!

Lakossági napelem pályázat

El is határoztam, hogy megpróbálom én is ilyen szépen, környezetbarát módon berendezni az otthonunkat. Persze ez elsősorban pénz és lehetőségek kérdése. Mi is egy öreg házban élünk, így vannak olyan megoldások, amik megvalósíthatók, vannak viszont olyanok is, amik bőven túl mutatnak a költségkereten és az épületben rejlő lehetőségeken is.

Mivel már egy ideje tervezzük, hogy felújítjuk az otthonunkat, ezért aztán mikor hazaértünk, átnéztem, milyen lehetőségeim lennének arra, hogy tényleg elvégezzük a munkát. Szerencsére észrevettem, hogy még fut egy lakossági napelem pályázat.

A pályázat keretében 500.000 és 10.000.000 forint közötti összegre lehet hitelt kapni. Ezt a pénzt mindenféle energetikai korszerűsítésre lehet fordítani. Természetesen lehet belőle napelem rendszert telepíteni, de fel lehet használni arra is, hogy napkollektort készíttessünk, modernizáljuk a szigetelést, kicseréljük az ablakokat vagy korszerűbbé tegyük a fűtést.

Mivel a fent linkelt cég vállalja, hogy a papírmunkát is megcsinálja, úgy döntöttem belevágunk. Persze nem lesz a házunkból hirtelen vintage parasztépület, de talán kicsit közelebb jutunk a környezetbarát otthonról kitűzött célokhoz. Várom J!