Megújíttattam a motoros jogosítávnyomat

Tavaly poroltam le sok év után először a motoros felszerelésemet. Meséltem már: végül a ruhám rám sem akart jönni. Akkor még elmotoroztunk a fesztiválra, aztán megállapítottam, a tudásomra azért ráfér egy kis olajozás.

Úgy döntöttem, végre megszerzem minden motoros jogosítványok csillagát, a korlátlan papírt. Egyrészt végre bármilyen motorral motorozhatnék, másrészt egy kicsit újra megedzem az évek alatt berozsdásodott relfexeimet.

Az árak miatt aggódtam egy kicsit. Tudtam, hogy ha nagyobb motorra szeretnék váltani és ismét szelni az utakat, akkor alaposan a zsebembe kell nyúlni. Szerencsére ezen az oldalon találtam egy nagyon jó lehetőséget

https://motorjogositvany.com/arak

Aki az itt megjelelölt motoros iskolákban szerzi meg a papírt, az rengeteg pénzt spórol meg. Az oldalon ugyanis nagyon sok kupont lehet letölteni. Ezeket később fel lehet használni arra, hogy különböző motoros felszereléseket, például védőruhát, motoros dzsekit, bukósisakot vásároljon az ember.

Sőt! A kuponok között akad olyan is, amit a motor átvizsgálására és szervizelésére lehet fordítani… Ez nagyon jó lehetőség.

Szóval, nézegettem, nézegettem a lehetőségeket, iskolát választottam és belecsaptam a lecsóba!

Az oktatás eleinte nem volt a világ legegyszerűbb dolga: ilyen nagy motoron még nekem is sok újdonság volt. A kanyarodás technikáját, az elindulást, váltást, gyorsítást újra kellett tanulni. Hála istennek az oktatóm türelmes és rugalmas volt: megértette, hogy mivel régen motoroztam, azért van nlhány berögződés, amin nem tudok változtatni egy-két hét alatt. Bár voltak nehézségek, de egészen jól haladtunk és a vizsga is meglett nemsokára.

Ezek után nem volt más hátra, meg kellett vásárolnom az új motoromat. Sokáig kutattam, végül egy apróhidertésben találtam meg a megfelelőt. Kiderült, hogy aki árulja, rajong a típusért, de a felesége szerint már túl sok példány van a birtokában, ezért az egyiktől megválik. Szerencsére így a gép, amit vásároltam, nagyon jó állapotban volt. Innentől erre már sokat nem kellett költenem.

A kupon segítségével megtörtént az új motorom átvizsgálása, majd jó alaposan bejárattam a gépet és magamat. Amikor már jó párszáz kilométer mögöttünk volt, tökéletesítettem a felszerelésemet és megvásároltam néhány extra biztonságot nyújtó felszerelésdarabot, illetve csomagtartókat, bukócsövet és más kiegészítőket.

Szépen, fokozatosan haladok az egyre nagyobb motoros kihívások felé. szt hiszem, így szépen, biztonságosan fogok tudni egyre nagyobb és nagyobb kalandokba vágni. Örülök, hogy a barátnőm tavaly fvisszaültetett a nyeregbe és egy kicsit újra kitárult nekem a világ. Az is nagyon jó, hogy végre megint biztonságban érzem magam a motoron. Ez sokat jelent nekem.

Hamarosan remélem eljutok odáig, hogy már utassal is magabiztosan mehetek. Alig várom!