Még jó az, hogy mindig emlékszem, hogy mi történt azelőtt nap

Na jó, nagyon ritkán sikerül olyan mennyiségű bort kóstolnom, hogy homályos, foltos emlékeim maradnak csak, de általában emlékezni szoktam mindenre. Ez néha jó, néha kicsit ciki, mert az ember szívesen elfelejtené, hogy mi történt. Most szerencsére nem ilyesmi történt. Az öcsém borász, és jómagam is gyakran besegítek neki bizonyos munkálatokban, vagy csak lelkesen kóstolgatok. A Pezsgőbor fesztiválon, úgy volt, hogy segítenem kell neki árusítani, de végül jött a barátnője. Ettől függetlenül elmentem én is, végig ott tébláboltam az ő sátruk körül és közben nagyon sok ismeretséget kötöttem. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, nagyon sok lehetetlen és értelmetlen beszélgetésben vettem részt. De szerencsére nem mind volt az.

Egy új ismerősömmel, akit akkor alig ismertem körülbelül öt perce, azonnal szóba elegyedtem az otthoni nyomtatók témája kapcsán. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi volt a hobbija, de az miatt sokat nyomtatott otthon, ezért nagyon otthon volt a témában. Mesélt egy weboldalról, ahonnan ő rendelni szokta a tonereket és a patronokat a nyomtatójába (igen, többféle nyomtatója is van; akkor még nem értettem, hogy miért jó ez, de azóta megtudtam erről az oldalról). Azért örültem meg ennek a webshopnak, mert arra, amerre én lakom nem igazán van olyan bolt, ahol ilyesmit kell venni, és mindig igazítanom kellett a szomszédos nagyvárosba való látogatásomat a patronom kifogyásához. Ez pedig borzasztó, főleg ha figyelembe vesszük, hogy még ott sem lehet bárhol patront venni, úgyhogy nekem mindig olyan helyre kellett mennem érte, ahova amúgy nem mennék: a plázába, amit rühellek. De itt, természetesen házhoz tudod rendelni, ráadásuk postaköltség nélkül. Természetesen nem jutott eszembe a webshop neve másnaposan, hiába is törtem az agyam, de a beszélgetőpartnerem minden ígéretét memorizálta és miután ismerősnek jelölt, a következő linket küldte nekem: nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron. Őrület, de még azt is megjegyezte, hogy HP nyomtatóm van. A linkre kattintva pedig megjelenik az összes HP márkájú nyomtató, amiből nekem ki kell választanom azt, amelyik az én tulajdonomban van (vagy akár rá is kereshetek, ha elkezdem beírni a nevét). Komoly megkönnyebbülést éreztem ezt látván, mert tudtam, hogy ezentúl nemcsak a plázát kerülhetem el, de megkímélhetem magam attól is, hogy mindig meg kelljen kérnem egy idegent (a bolti munkást), hogy segítsen nekem kiválasztani, hogy melyik patron kompatibilis a nyomtatómmal. Gondolhattok rólam, amit szeretnétek, de ez vagyok én: utálok emberekkel kapcsolatba lépni, igazi introvertált vagyok, egészen addig, amíg bort nem iszok. Akkor átkapcsolok az ellentétes üzemmódba. És ezt imádom magamban!

A napokban adtam le az első rendelésemet az oldalon, és fénysebességgel, másnapra már meg is érkezett. Természetesen tudom a trükköt, hogy miért történt mindez, és rendelhettem volna úgy is, hogy napokig kell várnom rá, de nem így tettem. Először is figyeltem rá, hogy a rendelésemet munkanapon adjam le, mégpedig délig, mivel a 12 óráig leadott rendeléseket már másnap kiszállítják, ha zöld pipa van a termék mellett. Ha a pipa ciánkék, akkor egy-két munkanappal többet kell várni, ha pedig egy narancssárga homokóra látható, akkor még egy picivel többet. Ha pedig délután adod le a rendelésed, akkor minden csúszik plusz egy nappal. De szerintem ez még így sem sok.

Van egy nagyon jó, állandó akció is az oldalon. Én még ezzel a lehetőséggel nem éltem, mivel egyetlen nyomtatóm van és az is csak feketében nyomtat, de valószínű megpróbálok majd beszélni a családban egy pár nyomtatótulajdonossal, hogy ők is innen vásároljanak, mégpedig velem egyszerre, és azonnal életbe lép az akció, ami nekik is jó és nekem is. Arról van szó, hogy minden termék, bármelyik másik termékkel való együtt vásárlás esetén olcsóbb, mint önmagában. Ha pedig a kosárba nem kettő, hanem egyenesen három termék kerül, akkor az árak még lejjebb esnek. Úgy gondolom, hogy ez kihagyhatatlan lehetőség, hiszen nem olcsó dolgokról beszélünk. Például én most 6590 forintért vásároltam eredeti, HP márkájú fekete patront magamnak (utángyártott termékeket is árulnak ezen a webshoppon, természetesen olcsóbb árral), de ha két terméket vásároltam volna együtt, akkor ez 5890 forint lett volna, ha pedig hármat, akkor 5690. Szerintem ezek az árak nagyon sokat számítanak, rengeteget lehet velük spórolni.

Nem kell sajnálkoznotok. Lehet, hogy azt hiszitek, hogy unalmas volt a Pezsgőbor fesztivál, mert ez a legnagyobb sztorim, de igazából nagyon jól telt, mint általában mindig, ezt pedig csak azért mondtam el, hogy megmutassam, hogy volt tényleges értelme annak, hogy én ott jártam.