Barni és az apród

A pezsgő- és borfesztiválon futottunk össze Barniékkal. Barnit még az egyetemről ismertem és nagyon jóba voltunk, de a diplomázás után már mindketten szétszéledtünk, és Barni a barátnőjével kiköltözött külföldre. A barátság így megszakadt. Bár nem örültem neki, de aztán mégis beletörődtem. Most viszont hihetetlenül megörültem neki.

 • Barni, hát te itt? Nem is mondtad, hogy hazajöttetek!
 • Hát igen, még csak tegnap érkeztünk. Nem volt időm szólni.
 • Sebaj, a lényeg az, hogy te itt vagy, és összefutottunk! Mondd, hogy vagy?
 • Jól, köszönöm. Na és hogy-hogy hazajöttél?
 • Hát, tudod mi csak egy kis időre terveztünk kimenni. Nem akartunk örökre kin maradni. A honvágy utolért.
 • Azt elhiszem. Na és milyen volt?
 • Nagyon jó! Tényleg, rengeteg tapasztalatot szereztünk, és nagyon jól megtanultunk németül.
 • Az mindenképpen hasznos! És most hogyan tovább?
 • Hát, most jelenleg ott tartunk, hogy alig férünk el a lakásba. Rengeteg mindent vásároltunk kint, amire rájöttünk, hogy nincs is igazán szükségünk. Nem tudod, hogy hol tudnék megszabadulni a felesleges dolgaimtól?
 • Add el neten! Ismerek egy nagyon jó apród oldalt, ahol ingyenesen tehetsz fel hirdetéseket, és az eladott holmik után nem kell jutalékot fizetni. A legjobb, hogy a regisztrációval nem kell bajlódnod, ugyanis az oldal az első hirdetésfeladásod után automatikusan generál neked egy profilt, ahol tudod kezelni a hirdetéseidet és az üzeneteidet.
 • Jól hangzik, köszi a tájékoztatást. Ma este átugrom és megmutathatod nekem az oldalt.

Barni át is ugrott este és megmutattam neki az oldalt. Mivel egyszerű és könnyen kezelhető a felület, így Barni is hamar belejött a dologba. Lefotózta a holmijait, és feltöltöttük az oldalra. Kiírt egy becsült árat, leírta a jellemzőit, méreteit a tárgynak és már fel is töltöttük. Nagyon egyszerű volt az egész! Egyébként azoknak akiknek nem menne egyedül, van az oldalon egy segítség fül, ahol részletesen leírják, pontól pontra, hogy hogyan kell feladni egy hirdetést. A tudnivalóknál figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk a csalókkal, és egy pár tippet is adnak, hogy elkerüljük a csalókat. Például, hogy az előreutalás helyett válasszuk inkább a a személyes átvételt, mert sokkal biztonságosabb. Valamint, hogy gyanakodjunk ha valami túl olcsó, és nézzünk utána a termék eredeti árának. Az eladóknak javasolják, hogy mindig írják ki, hogy hibás-e a termék, valamint hogy adnak-e rá kipróbálási garanciát, nehogy ebből később probléma legyen. És a gyanús termékeket vagy hirdetéseket lehet jelenteni a facebook oldalukon. Bár a legnagyobb félnivalójuk a vásárlóknak van, azért az eladóknak is vigyázniuk kell. De Barna okos, nem félek attól, hogy csalás áldozatává váljon, de sajnos sosem lehet tudni. Édesanyám is nagyon okos, még is sikerült egyszer átverniük. Azóta nem bízok senkiben, és nem is vásárol online. Viszont ez semmiképp sem jó, ugyanis a jövő az online világban rejlik, nemsokára mindent csak online fogunk tudni megvásárolni. Barna nyitott az újdonságokra, azonban mikor elmeséltem neki anyukám történetét, akkor kicsit megijedt. Mondtam, hogy semmi félni valója nincs, hiszen a nextapro.hu egy biztonságos oldal, és csaló szűrő rendszerük is van, de azért legyen óvatos.

Barni szerencsés, ugyanis miután felrakta a hirdetéseit, pár óra múlva jöttek is rá az érdeklődők. Mindegyik érdeklődő nagyon kedves és értelmes figurának tűnt, így Barni nem aggódott. Csak azt volt nehéz kiválasztania, hogy végül kinek adja az eladni kívánt dolgát. A dolgai között volt egy kenyérpirító, egy hűtő és egy kihúzhatós ágy. Mindegyikre akadtak jelentkezők. Barni is a személyes átvételt támogatta, és mivel az oldalon település szerint is lehet szűrni a hirdetéseket, mindegyik érdeklődő közel lakott Barnihoz. Végül az ágyat egy két gyermekes anyukának, a kenyérpirítót egy ötvenes úrnak, a hűtőt pedig egy családapának adta. Szerintem nagyon jól választott. Pár napon belül mindegyik vásárló eljött a berendezésekért kocsival, odaadták a pénzt és elmentek. Barni el se hitte, hogy ilyen hamar megszabadult a felesleges holmiktól, és ennyi pénzt össze tudott gyűjteni ilyen rövid idő alatt.

Nagyon szerencsés gyerek ez a Barni, hogy ilyen jó barátja van, mint én, aki ilyen jó tanácsokat tud neki adni!