A cégalapítás székhelyszolgáltatás nélkül is működhet

De nem mindenkinek éri meg így dönteni, vannak ugyanis olyan szituációk, amikor érdemes a cégalapítás székhelyszolgáltatás dolgát összekötni.

Hosszú évek tervezgetését követően idén végre elindulhatott a borász vállalkozásom és az első borfesztiválokon részt is vehettem végre – eladóként. Gyakorlatilag gyerekként is arról álmodoztam már, hogy a szőlőből a legfinomabb nedűket készíthessem, persze akkor még nem a bor része motivált, hanem a körítés, amit annyira boldogan éltem meg minden szüret alkalmával. Felnőttként sem változott ez a varázslat és hozzáállás sem, inkább csak kiegészült azzal, hogy már a végeredményt is pontosan tudom értékelni: a finomabbnál finomabb borokat.

Nagy szerencsém volt a cégindulás kapcsán, mert olyan iránymutatást kaptam, amit szerintem sokan nem. A cégalapítás székhelyszolgáltatás kiválasztása során az a csoda ért, hogy már eleve tudtam, kit kell keressek a teljes körű segítségért. A testvérem ugyanis egy évvel ezelőtt alapította a vállalkozását, szóval már megvolt a kijárt út. A segítségemre egy olyan cég volt, akik abban jártasak, hogy kezdő vállalkozások indulását menedzseljék, egészen pontosan a cégalapítás és igény esetén a székhelyszolgáltatást is. A szekhelyszolgaltatas24.hu csapatáról van szó.

A cég segítségével egyrészt le volt a gondom a cégalapításról, mert a szekhelyszolgaltatas24.hu ügyvéd csapata ezt elintézte nekem. Aztán a másik, ami legalább ennyire fontos, hogy a székhelyszolgáltatást is igénybe tudtam venni tőlük. Ez alatt azt értem, hogy nem a saját ingatlanomból csináltam székhelyet, ennek családi okai vannak, hanem helyette inkább igénybe vettem azt, hogy ez a cég adjon nekem székhelyet, amit a cégalapításkor le kell adni. Ez úgy néz ki, hogy nekik vannak különböző címeken ingatlanjaik, ahová be lehet jegyeztetni a cégünket, cserébe pedig van egy meghatározott díj, amit fizetni kell.

Szerintem akkor érdemes ezzel a lehetőséggel élni, hogyha valamilyen okból nem akarod a saját ingatlanodra jegyeztetni a vállalkozásod, viszont nem akarod egy bérleményre se íratni, hanem egy stabil, megbízható megoldást keresel, ahol nem kell attól tartani, hogy egyszer csak kiraknak és mehetsz céget módosítani. A székhelyszolgáltatás egy hosszú távú megoldást nyújthat, de természetesen azoknak is jó lehetőség, akik csak egy rövidebb időszakra nyitják meg a vállalkozásukat. Ennek is meglehetnek a motivációi.

A cégalapítás székhelyszolgáltatás kettős egy olyan kapcsolás, amit egyébként nagyon sokan használnak – legalábbis az ismerősi körben a legtöbben így indították el a vállalkozásukat. Az árakról is lehet olvasni a szekhelyszolgaltatas24.hu-n, szóval minden információ adott, ami alapján el lehet dönteni, hogy valakinek ez egy megérős szolgáltatás-e, vagy sem. Arra is van lehetőség, hogy IPA mentes székhelyet válasszon a megrendelő, ahogy budapesti irodát is lehet választani, úgyhogy minden körre gondoltak, csak ki kell választani a megfelelőt!