ACC 200 borban oldva?

Hosszú unalmas hétköznapok után az ember nem kíván mást, mint egy jó minőségű szőlőből préselt isteni lé. Napi egy pohár vörösbor nem csak relaxációs hatással van ránk, hanem kifejezetten gyógyhatással is. Ám ez nem mindig elég, néha úgy is kell a gőzt kiereszteni, hogy kicsit több inger éri az embert, ezért látogattam el egy kollegámmal egy borfesztiválra a budai várba.

Nagyon sokféle bort kóstoltunk, és ahogy ez lenni szokott el is kezdett hatni ránk. Minél több az emberben a minőségi nedű, annál viccesebb történeteket kezd mesélni. Tomi már 3 gyerekes apuka, így elég sok mindent megélhetett és ezekből a történetekből sokszor szórakoztat is minket. A fesztiválon egy olyan történettel ált elő, ami egy gyámügyesnek egyből felkeltené az érdeklődését, de akinek egy kicsit is morbid a humora az értékelni fogja:

„Éppen feleségemmel siettem a korházba, mert úton volt a harmadik kölyök, ezért a másik kettőhöz, áthívtam anyámat, hogy felügyelje őket. Sajnos logisztikai problémák miatt úgy alakult, hogy a gyerkőcök körülbelül 40 percig csak ketten voltak a lakásban. Sajnos mi siettünk, mert nem akartuk, hogy a kocsiban induljon meg a szülés, anyám pedig valahol dugóban vergődött a belvárosban. Mindenesetre Brúnónak, aki 8 éves a lelkére kötöttem, hogy figyeljen a hugicájára, Vivire, aki még csak 5 éves, nehogy valami baj történjen, amíg meg nem érkezik a nagyi. Viviennek épp egy léghurutos fertőzése volt, talán meg is volt fázva, mert az orra be volt bedugult. Erre a nyavalyára ACC 200-at is írt fel neki a doktornő. Tudálékos, cserfes kislány, ezért mindig ő figyelmeztetett, hogy be kell vennie az orvosságot, hogy meggyógyuljon. Nem szereti, ha a granulátumot vízbe oldottuk fel, ezért mindig teába vagy valami gyümölcslébe adtuk be neki, és mindig picit melegíteni kellet, mert a kisasszonynak, csak úgy volt megfelelő. A nagy kapkodásban elfeledkeztünk beadni az orvit a gyereknek, így ő a bátyát nyaggatta, hogy neki meg kell innia, különben sose gyógyul meg. Addig, húzta testvére idegeit, amíg meg nem tört. Ugye, vízzel nem adhatta be neki, teát nem tudott csinálni, így hát valami gyümölcslé után nézett a kistökös. A spájzban talált egy flakont, aminek a címkéjén szőlőfürtök voltak. A gyerek rögtön arra gondolt, hogy valami szőlőlé lehet, pedig az a múlt heti egri bórtúránkról hozott szerzeményünk volt az asszonnyal. Kitöltött egy kicsit pohárba és betette a mikroba, hogy felmelegítse a királykisasszonynak. Ezek után elkeverték benne a tasak tartalmát és Vivi megitta. Gondolom a bedugult orra miatt nem érezte az ízét ezért nem köpte ki. Anyám pár perccel a történtek után esett be. Látta a művelet nyomati, a bontott boros flakont az ACC 200-at. Majdnem szívrohamot kapott az öreglány. Azonnal kifaggatta Brúnót, hogy mi történt, de szegény gyerek úgy megijedt, hogy valami zokogása közben, alig bírta elmondani. A kislány eközben már a másik szobában húzta a lóbőrt, mert kiütötte őt a jóféle bor. Anyám azonnal felhívott és elújságolt mi várta őt otthon, én éppen egy szülő nőt kísértem be, tehát nem tudtam, hogy hova kapjak hirtelen. Szerencsére minden jól alakult, megszületett épségben Nabukodonozor és Viviennek is kutya baja volt. Kicsit hamar tapasztalta meg a másnapot, de olyan jó kombinációnak bizonyult a vörösbor és az ACC 200, hogy másnap kicsit fejfájósan, de szépen felköhögött mindent. Nincs is jobb orvosság az ilyen bajokra. Így a kislányom picit hamar megtapasztalta a másnaposságot…”

A történetet hallván sírva nevettem, mondjuk a bor is közrejátszhatott ebben. Miután végig ittuk a fesztivált hazamentünk. Lehet a hipochondriám miatt, de én is elkezdtem köhögni, de lustaságomból adódóan egy webes patikából szereztem be a gyógyszert a bajomra, amin meglepődtem, hogy nagyon jó áron jutottam hozzá! Sokat gondolkoztam, hogy én is borral vegyem-e be, mert eszembe jutott a történet, ami ismét megmosolyogtatott, de végül nem. Rég szedtem már ACC-t ezért kellemes csalódást okozott, hogy ilyen hamar helyre tett és ráadásul nagyon kedvező áron vásároltam meg. Buzdítok mindenkit az online gyógyszervásárlásra, mert addig se kell az idősekből álló hosszú sorokat kiállni egy patikában!