Póló készítő segítsége nélkül a borfesztivál se lett volna az igazi

A borok szeretete már fiatal korom óta kísér. Amíg a többi barátom, ismerősöm mértéktelenül fetrengett a bármilyen random ital okozta alkoholmámorban, addig én mindig elvoltam egy kis finom bor mellett, és kellemesen elgyönyörködtem az ő tivornyájuk látványában. Mostanra, hogy érett, felnőtt emberré váltam, a bor szeretete egyre csak mélyült az évek során, és odáig jutott, hogy borfesztivált kezdtem el szervezni a településre, ahol lakom. Igazából nem volt nehéz az ötletet átvinni, a vezetés minden kulturális kezdeményezésnek örül, mert mifelénk nemigen történik semmi. Így nem volt más hátra, mint elkezdeni szerveződni, és ebben egy póló készítő weboldalnak is komoly szerepe jutott, amit hála az égnek ennek kapcsán ismertem meg.

A borászok beszervezése még nem volt akkora feladat, ők általában lelkesek ha ilyesmiről van szó, és még ha nem is tudnak személyesen eljönni, akkor is küldenek valakit, aki viszi helyettük a standot. Nagyon ígéretesen indult minden, megvolt a helyszín, a pavilonok bérlése, a színpad, a fellépők, de egyvalami hiányzott: nem tudtam, honnan szerezzek egyenpólót a szervezőbrigádnak. Mivel korábban még nem csináltam ilyet, így jó ötletnek tűnt, hogy ugyanolyan pólót hordjanak a kollégák, így egymást is felismerjük a tömegben, és a résztvevőknek is könnyebb lesz minket megtalálnia. Ehhez viszont egy jó póló készítő kellett, ahol jó áron összehoznak nekünk 30 borfesztiválos felsőt. Ugyan nem voltunk annyian, de mindig jól jön a váltás.

A minta és a felirat megvolt, már csak valakit találni kellett, aki sokszorosítja. Itt jött a képbe, hogy szerencsére nagyon jó embereket vettem magam mellé, akik mindenben ott segítenek, amiben csak tudnak. Az egyik társszervezővel beszélgettem éppen erről, amikor odalépett mellénk a fia, és bár úgy tűnt, mintha nem érdekelné az egész és csak a telefonját piszkálná, valójában nagyon is figyelt. Egyszer csak félbeszakított minket, és a készülékén mutatott egy nagyszerű póló készítő oldalt, ahonnan állítása szerint már több barátja is rendelt ezt meg az, és amennyire meg tudja ítélni, elég jók is lettek, szóval ezt ajánlja. Nagyon megköszöntem a segítségét, és már szaladtam is haza a számítógépemhez, hogy utánajárjak a dolognak. És igaza volt a srácnak: ennél jobbat keresve sem találhattam volna!

Írtam a póló készítő cégnek, hogy ez-és-ez a tervem, milyen céllal készülnének, és mi lenne a végső határidő. Megdöbbentem, de nagyon hamar kaptam választ tőlük, és mindenben nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, tájékoztattak mindenről, úgyhogy azt gondoltam ne húzzuk tovább, az ár és az idő is megfelelő volt, így megrendeltem a pólókat. Jó döntés volt, mert kiváló minőségben és teljesen időben meg is érkeztek, így a többi szervező is felvehette. Nagyon jól is jött, pont azok miatt, amiket felsoroltam, könnyen megtalálhatóak és felismerhetőek lettünk egymás és a látogatók számára is. A fesztivál nagyon jól sikerült, az önkormányzat azt mondta, hogy jövőre is csak én szervezhetem. Azt hiszem, nem csak ezzel, de a póló készítéssel is hagyományt fogok teremteni.