Onlinefilmek mellé igazán elmegy egy-két pohár finom bor is

Nagyon kedvelem a jóféle borokat, természetesen mértékkel (és anélkül is). A barátaimmal rendszeresen járunk borfesztiválokra, szerte az országban. Ilyenkor megbeszéljük, hogy melyek azok, amik mindenkinek megfelelnek, kiveszünk pár nap szabadságot, és elutazunk világot látni, bort kóstolni. Persze nagyon gyakran van olyan, hogy csak a szálláson tartózkodunk, elő sem dugjuk az orrunkat a szobából, például ha esős, rossz az idő, vagy ha fáj a fejünk a túlzásba vitt kóstolgatástól, olyankor pedig valamilyen beltéri elfoglaltságot kell kitalálnunk. Az onlinefilmek egy remek alternatíva erre az esetre, amióta felfedeztük magunknak, sokkal könnyebb dolgunk van.

Annak előtte ha ilyen eset állt fenn, nevezetesen, hogy nem tudtunk, vagy nem akartunk sehová se menni, kénytelenek voltunk egyéb elfoglaltságot találni magunknak. Ez mindig fejtörést okozott, ugyanis a társaság fele fejfájós, a másik fele pedig álmatag volt, tehát csak olyat csinálhattunk, ami nem veszi nagyon igénybe a szemet és az agyat. Számtalan példa volt rá, hogy nem tudtunk kitalálni semmit, ilyenkor ki ledőlt olvasni, ki visszahemperedett aludni, mások pedig egyszerűen nekiálltak társasjátékozni vagy ökörködni. Egy idő után már tényleg nem tudtunk milyen közös programot kitalálni, úgyhogy megegyeztünk: mindenki felnőtt ember, foglaljuk le magunkat úgy, ahogy tudjuk. Ez nekem különösen rosszul esett, mivel én speciel élveztem, mikor kártyáztunk vagy társasoztunk, de a többség szava döntött, szóval nemigen volt választási lehetőségem.

Ekkoriban történt, hogy rákaptam a filmnézésre. Azelőtt nem kimondottan voltam egy ínyenc filmfogyasztó, egyszerűen csak megnéztem ami tetszett, aztán vagy jól jártam, vagy kevésbé. De az utóbbi néhány évben, jó kérdés, hogy minek vagy kinek a hatására, de elkezdtem odafigyelni arra, hogy milyen mozgóképtermékeket fogyasztok. Talán fejlődött annyit a személyiségem, az ízlésem, hogy sok olyasmit is felfogok, belegondolok olyan dolgokba, amikbe korábban sosem. Van az úgy, hogy valaki későn érő típus. Mindenesetre egy ideje amikor csak tehetem, leülök és megnézek egy jó filmet. Hogy az a tévében megy, adathordozón van, vagy a világhálón, nekem édes mindegy. Vannak, akiket az onlinefilmek idegesítenek, mert mondjuk sokat kell keresgélni egy működő link után, netán itt-ott reklámok vannak beleszúrva, én ezt valahogy ki tudom zárni. Vagy nem érdekel, mert a film jobban érdekel annál, mintsem nekiálljak ezeken bosszankodni. Valószínűleg a türelmes természetem is hozzájárul a dologhoz.

onlinefilmek

Szóval az utóbbi időben ha megyünk kirándulni, akkor meg szoktam kérni a többieket, hogy lehetőleg keressenek olyan szállást, ahol wifi is biztosított, hiszen az onlinefilmek hamar megennék az összes adatomat reggelire. Mondjuk nem kell őket sokat ösztönözni, hiszen nekik is okostelefonjuk van, vagyis ők is előszeretettel használják, de közel sem annyit, mint én. Szóval ha esős az idő, vagy mindenki gyógyul, akkor én csak hátradőlök, adapterre teszem a telefonomat vagy a laptopomat, bedugom a fülemet, és jöhetnek az onlinefilmek! Van, hogy akár kettőt is megnézek egy délután, attól függ, hogy milyen kedvem van, vagy a többiek mikor érzik úgy, hogy ideje újra útnak indulni. Addig viszont számomra megszűnik a külvilág, aki megzavar, az halál fia. Tőlem akár az épületet is elkezdhetnék bontani körülöttem, arra se figyelnék oda. Szokásom magamra zárni a szobát ilyenkor, mert egyszer a többiek tudták, hogy horrorfilmet fogok nézni, belopóztak, és nagyon megijesztettek. Persze visszagondolva ez így már elég viccesen hangzik, de akkor azért annyira nem esett jól.

Otthon sincs nagyon másképp: mikor hazaérek, igyeszem minél gyorsabban végezni a teendőimmel, hogy utána a vacsora, néhány pohár jó bor és a macskám társaságában meg tudjak nézni egy-egy jó filmet. Aludni sem tudok olyan nyugodtan, ha előtte nem tudtam megnézni vagy befejezni egyet. Van, aki szerint ez már kóros kezd lenni, de igazából annyira nem érdekel mások véleménye. Ha nekem szükségem van esténként erre a másfél-két órácskára, akkor ezt mindenki megértheti. Van, akinek a játék jelenti ezt a nap végi jutalmat, nálam az onlinefilmek. Szóval nézzetek ti is minél többet, tudok is egy remek oldalt, ahol nagyon sok megtalálható, nagy részük magyarul is, és sok olyan csemege is fent van, ami idehaza egyáltalán nem elérhető! Például nemzetközi filmek, amik eltűnnek a nagy stúdiók árnyékában, és legfeljebb underground vagy művész mozik játszák egyszer-kétszer. Igazán megéri szétnézni, nekem az egyik kedvencem!