Tanuló laptop a borfesztiválon

Még nyáron jártunk egy nagyon érdekes borfesztiválon. Azért volt érdekes, mert amellett, hogy nagyon széles választékban kóstolhattunk pezsgőket, borokat, sőt, még kézműves sörökkel is találkoztunk, ez a rendezvény nagyon is gyerekbarát volt. Tudom, nehéz összeegyeztetni az alkoholt azzal, hogy gyerekbarát program épüljön köré, de nem lehetetlen. Mi is csak véletlen értesültünk erről a helyszínen. Ugyanis az előttünk lévő házaspár kisebb gyerekkel ment, és a fesztivál területére való belépéskor mondták, hogy nyugodtan meglátogathatják a gyereksarkot, most van pár új tanuló laptop is a részlegen.

Na, ez kíváncsivá tett, mert elképzelésem sem volt, hogy hogyan lehetséges egy gyereksarok egy alkoholos fesztivál közepén. A mi lányunk már nagyobbacska, így mi bátran el mertük vinni, tudtuk, hogy nem lesz vele probléma. Úgy voltunk vele, hogy mindegy, megnézzük mi is azt az emlegetett gyereksarkot, hátha lesz olyan játék, ami a lányunkat is érdekli.

Odaérve ért minket a még nagyobb meglepetés, ugyanis mint kiderült, az ott lévő játékok nagyon is érdeklik a lányunkat. A fesztivál szervezői nagyon felkészültek voltak, több korcsoportot lekötő játékokkal töltötték fel az úgynevezett gyereksarkot. A „gyereksarok” valójában nem volt más, mint egy komplett kör alakú sátor. Egy színes cirkuszi sátrat kell elképzelni, csak kicsiben és nézőtér, na meg porond nélkül. A kérdésünkre, hogy miért pont egy ilyen színes sátor jelöli a gyereksarkot, elmondták, hogy azért, mert így az illumináltabb állapotú felnőttek is megtalálják a gyermeküket… vagy le tudnak ülni ők is játszani.

Így persze már érthetőbb volt a dolog, ráadásul nem is tűnt annyira értelmetlennek. Volt lehetőség arra, hogy a gyereket otthagyjuk, és a fesztivál dolgozói vigyázzanak rá. Mivel azért nem akartuk, hogy a gyerek becsiccsentsen az alkoholgőztől, vagy bármi probléma legyen, végül éltünk ezzel a lehetőséggel. Míg mi pár órát elbandukoltunk a fesztivál területén különböző borokat kóstolgatva, addig a gyerek lefoglalta magát a játékokkal.

Miután úgy éreztük, hogy eleget mászkáltunk, és a gyerek is már jól kifáradhatott, úgy döntöttünk, hogy elindulunk hazafele. Megkerestük a színes sátrat, ahol a lányunk ölében éppen egy tanuló laptop volt, és elmélyülten játszott vele. Láthatóan nem örült neki, hogy megérkeztünk, mert tudta, hogy ez egyenlő a hazamenetellel. Márpedig ő még játszani akart. Megígértük neki, hogy veszünk majd neki egy tanuló laptopot, aztán azon annyit játszhat, amennyit akar. A biztonság kedvéért megkérdeztük a jelenlévő dolgozókat, hogy honnan vannak a játékok, elsősorban a tanuló laptop. Elmondták, hogy tudomásuk szerint a Játék Webshop oldaláról szerezték be ezeket.

Fel is írtuk, és a kisasszony hallva, hogy tényleg rajta vagyunk a laptop témán, megnyugodott. Végre el tudtunk indulni vele haza, és vidáman mesélte kezdetleges szókincsén, hogy mennyire érdekes egy ilyen tanuló laptop, és szinte repül az idő, ha azzal játszik.

Bár kicsit féltünk attól, hogy egy ilyen játéktól jobban fogják érdekelni a technikai kütyük is, ettől függetlenül felkerestük a Játék Webshop oldalát, és megkerestük a tanuló laptopokat. Megkértük a gyereket, hogy mutassa meg, pontosan melyikkel is játszott, mert mi ugye ezt nem tudhatjuk csak úgy fejből. Ő azonnal rábökött arra, amelyikkel órák hosszat eljátszott a fesztiválon.

Még aznap meg is rendeltük, hogy biztosan hamar ideérjen, és a gyerek ne türelmetlenkedjen, esetleg ne kezdjen el duzzogni. Bár ezekre ritkán van példa, mert nagyon is jó a magatartása, függetlenül attól, hogy egy kicsit hiperaktív.

Meg is lepődtünk, amikor pár napon belül megérkezett a tanuló laptop, ugyanis mi a hétköznapok forgatagában megfeledkeztünk arról, hogy bármit is rendeltünk. Na mindegy, ez igazából már csak a saját feledékenységünk eredménye. A csomag viszont teljesen rendben volt, hibátlanul megérkezett. Jó is volt az időzítés, mert éppen az újabb ovis évkezdés előtt voltunk egy kicsivel, így volt ideje a lányunknak kijátszani magát.

Tény, hogy ismeretlenül nagy bizalmat szavaztunk rendelésünkkel a Játék Webshop oldalának, de nem bántuk meg. A gyerek nagyon örült a tanuló laptopnak, és mi sem csalódtunk, mert azóta is bírja a strapát. Persze már nem játszik vele annyit, mint eleinte, mert mégis csak az oviban van sokat, és ott kellően kifárad, de a mai napig örömmel veszi elő és mutogatja barátnőinek.

Legutóbb is ketten jöttek át játszani, és amikor megmutatta nekik a tanuló laptopot, azonnal beleszerettek, és amint hazaértek, már a szüleiket győzködték, hogy vegyenek nekik egyet.

Annak azért örülök, hogy egyszerre csak ketten nyaggatták szüleiket, mert egy fél ovis csoportnak egy este ugyanazt elmondani kicsit unalmas lett volna. Később persze mutogatta másoknak is, és úgy tűnik, az egész csoportban divatba hozta a dolgot, de több szülő mondta, hogy nagyon örülnek neki, mert így legalább nem a telefon után nyúlnak.

Meg kell hagyni, tényleg jó ötlet volt a tanuló laptop beszerzése, mert bár ezzel egy fokkal közelebb kerülnek a gyerekek a technikai kütyükhöz már egészen kicsi korukban, ez kellően leköti a figyelmüket. Látják, hogy nekik is van olyan játékuk, mint anyunak és apunak, csak az övéké kicsit más dolgokat tud. Ha a szülők megfelelően odafigyelnek arra, mit adnak a gyerek kezébe, teljesen másképp fog fejlődni. Nem muszáj a telefonunkat a kezükbe nyomni, hogy le legyenek foglalva, elég, ha veszünk nekik egy tanuló laptopot. Úgy legalább tanulnak is valamit.