Elvonókúra intézetek segíthetnek a legtöbbet

Azt hinné az ember, hogy a kulturált alkoholfogyasztás és a mértéktelen vedelés, alkoholizmus között széles a határvonal, de mint minden, ez is nagyban esetfüggő. Van, aki végigitalozza az életét, és mégsem lesz semmi baja, más pedig akár egy év leforgása alatt is belesüppedhet az italfüggőségbe, ha nem figyel. A szesz egy veszélyes dolog, az eufória amit okoz, finoman szólva ideiglenes. Utána jöhet a rosszullét, a szédülés, és a másnapi-harmadnapi fejfájás és rossz közérzet. Mivel magas az energiatartalma így elhízáshoz is vezethet, mindemellett pedig számos részét, szervét károsíthatja a testünknek. Való igaz, hogy a bor és a sör már évezredek óta velünk vannak és fogyasztjuk őket, de nem szabad elfelejteni, hogy az alkoholizmus az itallal egyidős. Ráadásul amíg régen tényleg csak az adott növényből, gyümölcsből készülhettek, addig ma már mindenféle mesterséges és mű lőrébe futhatunk bele. Ha pedig valaki átlépi az érzékeny határt, akkor sokszor előfordul, hogy már az az elvonókúra intézetek tudnak megfelelő segítséget nyújtani, amikor az elszántság és az akarat már kevés.

elvonókúra intézetek

Én magam sem vetem meg a finom, minőségi bort, de tudom, hogy hol a határ.Például eszembe se jutna nekiállni és egyedül meginni egy-két üveggel. Teljesen kikészítene, rosszul lennék, görcseim lennének és napokig viselném a nyomát. Onnan tudom, hogy kamaszkoromban jártam már így. Lehet rám mondani, hogy gyenge vagyok, mert ennek intő példának kellett volna lennie, de én az ismerd meg ellenséged elv híve vagyok. Megtanultam, hogy hol a határ, és tiszteletben is tartom. Főleg úgy, hogy a családomban már fordult elő, nem is egyszer, hogy az italproblémák miatt kellett egy-egy rokonunkat eltemetni. Nem szeretnék én is erre a sorsra jutni. Viszont az olyanok számára, akik áttévedtek a “sötét oldalra”, nagyon sok esetben már csak az elvonókúra intézetek jelenthetik a kiutat, vissza a normális életbe. Éppen ezért jó, hogy már nálunk is léteznek olyan rehabilitációs központ, amelyik nem vesz el egy ember életéből fél évet, hanem rövid idő alatt, nagy hatékonysággal kezeli az alkoholizmust.

Ezt onnan tudom, hogy a barát társaságomban – immáron sokadszorra – előkerült ez a téma. Újra és újra körbejárjuk a kérdést, mintha bármit is tehetnénk a helyzet megváltoztatásáért, és néha még egy kis vita is kialakul. Például legutóbb nem akartuk elhinni az egyikünknek, hogy léteznek ilyen humánus, mindössze egyetlen hónapot igénybe vevő elvonókúra intézetek, ahol gyógyszerek helyett sokkal inkább a terápiás gyógyulásra helyezik a hangsúlyt. Hasonlóról hallottam már valahol, de a tengerentúlon. Nem is tudtam, hogy már idehaza is vannak ilyenek. Akkor jött csak a nagy meglepetés, amikor ez a bizonyos barátunk küldött egy körüzenetet, benne a weboldalával ennek a szóban forgó intézménynek. Nem akartam hinni a szememnek! Valóban meghonosodott itt is ez a speciális módszer, és mennyire jó! Aki megengedheti magának, annak nem kell hónapokat elvesztegetnie az életéből, itt gyorsan és nagy hatékonysággal kikupálják. Alaposan megjegyeztem magamnak ezt a céget és oldalt, mert ki tudja, mikor jöhet jól, például egy rokonnak.