Pezsgővel koccintottunk az új konyhabútorunk tiszteletére

A munkám a szenvedélyem. Ahogy azt már tudjatok, egy kis étteremben dolgozom, ezért járatos vagyok a vendéglátásban, az italok felszolgálásában és a konyhában is, ezért gondolhatnátok, hogy mikor otthon vagyok, akkor eszem ágában sincs ilyesmikkel foglalkozni, de nem így van.

Nekem a munkám egyben a szenvedélyem is, nagyon szeretek emberek között lenni és finom ételeket és italokat készíteni nekik, amiket együtt elfogyaszthatunk egy kellemes beszélgetés mellett az asztalnál.

Baráti rendezvények

A férjemmel van egy stabil baráti társaságunk, amibe beletartozik rajtunk kívül négy házaspár, akikkel havonta néhányszor szeretünk összeülni, iszogatni, beszélgetni és játszani egy kicsit. Gyakran kártyázunk és társasjátékozunk, mert mindannyian szeretünk kicsit nosztalgiázni és ezzel visszaidézni a gyerekkorunkat.

Mindig másnál ülünk össze ezeken az estéken, ezért néhány havonta kerül rám a sor, hogy vendéglátó legyek.

Konyha felújítás

Mivel szeretek vendégül látni másokat, ezért előtte több órát is a konyhában töltök, sütök és főzök, hogy mindenki elégedett legyen. Persze mindezt nem az elismerésért csinálom, hanem élvezem is a készülődést.

Azonban azt vettem észre, hogy mindehhez nem elé felszerelt a konyhám. Ketten a férjemmel jól elvagyunk benne, de elég kicsik az edényeink és kevés konyhaszekrényem és pultom van csak, mert kettőnknek egyelőre ennyi elég volt.

Azonban ezek a vendéglátások ráébresztettek arra, hogy szükségem lenne egy nagyobb konyhára, amiben több konyhai eszköz elfér, amiben több a pult felületet és ahol kényelmesebben főzhetek több fogásos ebédeket és vacsorákat.

Befektetés a jövőbe

Persze a vendéglátás nem az egyetlen indoka annak, hogy érett már a bővítés. A férjemmel mindketten elgondolkoztunk már azon, hogy lassan szeretnénk belevágni a családalapításba és amint többen leszünk, több helyre is lesz szükségünk, ezért megrendeltük az új konyhabútorunkat, ami nemcsak nagyobb, hanem modernebb is az előzőnél.

Örülünk az újnak

Habár néhány hétig felfordulás volt a lakásban az átalakítás miatt, szerencsére ez nem okozott problémát a férjem és köztem, mindketten nyugodtan kezeltük a helyzetet, hogy nem volt konyhánk egy ideig. Mindenképpen megérte türelmesnek lenni, mivel a héten felszerelték az új konyhabútort, ami élőben még szebb lett, mint amilyennek elképzeltem.

Tegnap este pezsgővel koccintottunk az új konyhánk tiszteletére és alig várom, hogy ismét nálunk gyűljön össze a társaságunk hétvégén, hogy elbüszkélkedhessek vele a barátnőmnek is.