Nem lett valami jó vége a bulinak

Ki ne szeretné a finom italokat? Szerintem a jó minőségű italok nagyon jók, ajándéknak is kiválóak, de ünnepléshez is jó választás, ha ilyet választasz. Ha valami jó minőségű, akkor attól már bajod nem lehet, nekem még sosem volt semmi bajom 1-1 jobb bortól vagy pezsgőtől, azonban tudom, hogy a pár forintos bolti piák egyáltalán nem jók.

Nemrég volt egy kisebb buli, amit a haverokkal szerveztünk. Gondoltuk, itt az ideje egy kicsit összegyűlni és közösen szórakozni egyet, hiszen ilyesmire amúgy is ritkán van lehetőségünk. Gondolom, senkinek nem kell bemutatni azt az esetet, amikor barátok nem tudnak találkozni, mert mindenki olyan sokat dolgozik, vagy éppen külföldön él. Hát, nálunk is hasonló a szituáció, viszont akkor végre találtunk egy hétvégét, amikor mindenki ráért és a külföldön élő barátok is haza tudtak utazni egy kis időre.

Szépen mindent megszerveztünk, a buli nálam volt, tehát mondhatni, hogy ez egy házi buli volt. Szépen kitakarítottam, főztem, sütöttem, vettem mindenféle nasit és innivalót, és a többiek is hoztak magukkal minden félét, így aztán egy egész kis terülj-terülj asztalkám alakult ki a kertben. Grilleztünk is közben, a hangulat is nagyon jó volt. Örültünk, hogy együtt tölthettünk egy kis időt, normális keretek között. Senki nem sietett sehova, nem volt semmi gond.

Egy dolgot leszámítva. Kata véletlenül a kertben megbotlott, miközben táncolt, leverte az asztalról az egyik üveg pezsgőt, és az egész ráfolyt a már kész kajára. Ahogy próbáltuk gyorsan elvenni a tányért, lelöktük a telefonomat, ami mint kiderült, ugyanúgy pezsgős lett, de még aztán a földre is ejtettük. Éreztem, hogy itt nagy a gond, valószínűleg a telefonom ezt nem élte túl. Hát, igazam is lett, nem akart bekapcsolni egyáltalán.

Gábor már rögtön kereste is a neten azt a telefonos szervizt, ahova pár hónappal előtte bevitte a telefonját. Meg is találta, nem kellett sokáig keresgélnie. Egy budapesti telefonos szervizről van szó, ahol különböző telefonokat javítanak, még foglalkoznak akkumulátor cserével is. Ami azért fontos, mert mint kiderült, a telefonom azért nem kapcsolt be, mert elromlott az akksija. Pont hétvége volt, így akkor nem tudtam érdeklődni náluk, meg kellett várnom a hétfő reggelt.

Szegény Kata nagyon rosszul érezte magát, ki akarta fizetni, már el is sírta magát. De ez csak egy tárgy, ezért nem kell kétségbe esni, én mindig ezt szoktam mondani. Addig, amíg nem egy embernek esik baja, addig nincs gond. Nagy dolog, leöntötte a telefont, de én meg le is vertem az asztalról, tehát mindketten bénák vagyunk. Megegyeztünk abban, hogyha nagyon drágára jönne ki, akkor beszáll.

Hétfőn aztán telefonáltam, felhívtam a szervizt, hiszen az oldalon is az állt, hogy érdemes előbb telefonálni, úgyhogy ezt tettem. Elmondtam, hogy a Samsung telefonomat érte egy kis pezsgő, majd aztán le is ájult az asztalról a földre, és hát, gondolom fájt neki, mert nem kapcsol be azóta és semmire nem reagál. Megkértek, hogy menjek be és akkor megnézik. A Samsung akkumulátor csere ideje pedig pont akkor jött el , ugyanis mint mondták, az akksiját kell kicserélni.

Örültem, mert ezek szerint akkor megoldható a dolog és nem véglegesen ment tönkre a telefonom. Nem is került olyan sokba, mint ahogy gondoltam, úgyhogy most kivételesen Kata megúszta a dolgot, haha!

Nem is tartott sokáig, hamar elkészült a telefonom, kicserélték az akksiját, de azért az ott dolgozó is megkért, hogy ha lehet, legközelebb ne áztassam a telefont, mert az nem tesz jót neki, illetve a dobálás és a karatézás szem tesz túl józ egy telefonnak.

Én megtartottam a tanácsát azóta is, igaz, olyan sok idő nem telt el azóta, szóval még nem mondom, mennyire ügyes vagyok, majd csak akkor, ha már legalább egy éve nem dobtam el, törtem össze vagy öntöttem le a telefonomat. Kata azóta már megnyugodott, pedig eléggé lelkiismeretfurdalása volt, de mondtam, hogy nem kell emiatt idegeskednie és szomorkodnia, nem történt semmilyen hatalmas nagy katasztrófa.

Örülök, hogy Gábor őket ajánlotta, nem csalódtam. Ha máskor is gondom lesz a telefonommal, biztos, hogy őket fogom hívni.