Ajakápoló a fesztiválon

Szoktam otthon online rendelni különféle termékeket. Lakásdekorációt, telefontokot, elektronikai kütyüket, konyhai kiegészítőket, és néha sminktermékeket is. Nemrég rendeltem egy rúzst. Tudni kell, hogy az oldal ahonnan rendeltem nem sminktermékekkel foglalkozik, csak ez is megtalálható a repertoárjukban.

Nagyon vártam, hiszen a boltokban nem találtam egyet sem, aminek olyan jó színe lett volna mint annak, amit megrendeltem. Egy hónap várakozás után meg is érkezett. Nagyon boldogan nyitottam ki a csomagot és próbáltam ki a terméket. Szépen el tudtam dolgozni az ajkamon a rúzst, mattra is száradt, ahogy a leírás ígérte, azonban furcsa íze volt. Egyszerűen úgy éreztem, ez a termék nem megbízható. Nem egészséges.

Sajnos sok cikket olvastam már arról, hogy nem megbízható helyről beszerzett sminktermék igencsak ártalmas lehet a szervezetre, hiszen mindenféle olyan olcsó alapanyagot használnak a készítésekor, ami nem természetes, ráadásul ártalmas a szervezet számára. Azt hiszem ez is egy ilyen termék volt.

Még aznap azért magamon hagytam, hiszen mentünk a barátommal, és a közös barátainkkal a Pezsgő és borfesztiválra. Egész úton odafelé éreztem azt a kellemetlen utóízt a számban a rúzs miatt, ráadásul nagyon ki is száradt a szám tőle. Gondoltam majd leszedem, vagy kenek rá egy kis ajakápolót, de annak ellenére, hogy azt hittem, sajnos nem volt nálam. Ez kicsit frusztrált, de a barátom mikor meglátta az új rúzsom, hatalmas mosollyal a száján jegyezte meg, hogy nagyon csinos és milyen jól harmonizál a sminkemmel, úgyhogy nem szedtem le végül.

A fesztiválra érve találkoztunk a barátainkkal. Amíg a fiúk elmentek végig kóstolni az italokat, a lányokkal egy adag pezsgő mellett beszélgettünk. Elmeséltem nekik ezt az egész történetet, mire Anna ajánlott egy nagyon jó ajakápolót, ami természetes összetevőkből készült, ráadásul magyar termék. Anna barátnőm nagyon otthon van az ilyen témákban, hiszen csak magyar natúrkozmetikumokat használ. Szinte már az összes márkát kipróbálta, úgyhogy ha ő azt mondja hogy ez az ajakápoló a legjobb, akkor én biztos vagyok benne, hogy úgy is van. Azt mondta, ez a termék nagyon jól kenhető, jól ápolja az ajkat, hamar elbánik a cserepes ajkakkal, nem tartalmaz mesterséges anyagokat, (nem úgy, mint a szépen mattra száradó, de aggodalomra okot adó kínai rúzsom), és az ára is nagyon kedvező.

Úgy hogy gyorsan meg is néztem a cég honlapját, ami szintén szimpatikus volt. A honlapon olvastam, hogy a termék kakaóvajjal, és kókusz- és mandulaolajjal készült, ami külön egy nagy plusz számomra, mert ezeket az anyagokat a háztartásban is nagyon szívesen használom, mert nagyon egészségesek. Megnéztem a márka többi termékét is és kedvet kaptam a kipróbálásukhoz. Anna még mesélte, hogy mennyire elégedett a céggel. Azt mondta a termékek tényleg olyan eljárással készülnek, amely nemzetközileg is elfogadott és a készítők magukon is nyugodt szívvel tesztelik a készülő termékeket. Azért valljuk be ezt nem sok cég mondhatja el magáról.

Közben a fiúk visszaértek egy csomó itallal és étellel. Egyébként a pezsgő és borfesztiválra minden évben kilátogatunk, szinte már hagyománnyá vált nálunk. Ilyenkor eszünk, iszunk, beszélgetünk estig. Van alkalmunk megkóstolni az adott év borkülönlegességeit, aminek nagyon örülönk, mert mindannyian nagy borkedvelők vagyunk.

A fiúk látták, hogy nagyon belemerültünk egy témába és érdeklődtek, hogy miről beszéltünk még ők távol voltak. Elmeséltük nekik a szép, de rossz rúzsomat, és az Anna által ajánlott lip balm-ot, mire Áron elővett egy kis terméket a táskájából és annyit kérdezett, hogy: Ez az az ajakápoló? Nagy megdöbbenésünkre az volt. Áron is ódákat zengett róla, azt mondta nagyon jó illata van és bizony ő férfi létére is oda van ezért a márkáért. Natúrszappanokat is szokott vásárolni és azokról is csupa jó véleménnyel volt és kiemelte, hogy azért imádja, mert kézműves termék. Áron pedig szintén kézműves termékeket készít és árusít.

Miután megvitattuk az Áron által készített kézműves termékeket és végigkósoltuk a lehető legtöbb borkülönlegességet, még ott maradtunk a fesztiválon estig és buliztunk egy jót.