Az idei borfesztivál kimaradt, de lett helyette légtisztító

Minden évben nagyon várjuk a szomszéd faluban lévő őszi bornapokat. Országos szinten nincs még nagy visszhangja, viszont a környékből mindenki odajár, ezért imádunk odamenni, mert családias, baráti a légkör és csupa kedves és ismerős arc vesz körül a finom borokról nem is beszélve. Azonban az idei programot mondanom sem kell, hogy le kellett fújni a kialakult helyzetre való tekintettel.

De ha már lefújták a programot, mi meg befújtuk a szobát! Illetve nem egészen, de majdnem. Vettünk ugyanis egy légtisztító berendezést. Az a helyzet, hogy a testvérem borzasztóan allergiás minden porra és pollenre, és a tavaszi – őszi időszak bármilyen gyógyszerrel egy rémálom a számára, úgyhogy most gondoltuk, kipróbálunk valami új módszert, hátha bejön.

Légtisztító, légmosó berendezéseket sok helyen lehet kapni, mi végül a BestMarkt honlapján kötöttünk ki. Ezek ugyebár azt tudják, hogy a bizonyos részecskeméretnél nagyobb port, pollent és szennyeződéseket, esetlegesen baktériumokat kiszűrik egy helyiséget levegőjéből. Értelemszerűen annál jobb egy légtisztító, minél kisebb az a méret, amit képes megszűrni, hiszen annál tisztább levegőt tud nekünk előállítani. Ettől, na meg persze az légtér méretétől függően nagyjából 20 ezer forinttól lehet kapni ilyen berendezéseket. Létezik olyan variáns is, ami egyszerre párásítani is tud, mondanom sem kell, hogy ez is jót tesz a légzésnek, azoknál pláne, akik bármilyen légúti problémával küzdenek, mint például asztmások.

Éppen ezért én mi egy ilyen kombinált légtisztító, légmosó berendezést választottunk és azóta sem bántuk meg. Persze, ettől nem szűnik meg az allergia, de a ház mégis védett hellyé vált azóta a folyamatos por- és pollenterheléstől, a drága bátyám legnagyobb örömére.