Olasz tenger, finom borok, eladó ingatlan és a felbecsülendő értékek

Folyik a sör, a bor, a pálinka, igyuk le magunkat állatra. Jaj, de jó ez a csúcs szuper érzés,amikor a fejembe jön az a bizsergés. Ugye mindenki ismeri az idézett szöveget? Igen, egy ismert dalból van, ami annak kapcsán került szóba, hogy manapság egyre népszerűbbek itthon, Magyarországon a pezsgő és a borfesztiválok.

Nem is csoda, hiszen rengeteg ember foglalkozik ezzel és számos neves borászatunk és borvidékünk is van.  Van nyugaton a Soproni borvidék, a Nagy – Somlói borvidék, a Zalai borvidék, a Balaton –felvidéki  borvidék, a Badacsonyi borvidék, a Balatonfüred – Csopaki borvidék, a Balatonboglári borvidék, a világörökségi helyszínnél a híres Pannonhalmi borvidék, ettől nem messze a Móri borvidék, a fővárosunk környékén az Etyek – Budai borvidék, továbbá a Neszmélyi borvidék, a Tolnai borvidék, a Szekszárdi borvidék, 2010 – ben a kulturális fővárosunkká tett Pécs városánál a Pécsi borvidék, kicsit lejjebb menve a térképen a Villányi borvidék, a Hajós – Bajai borvidék, a Kunsági borvidék, a Csongrádi borvidék, a hegyekben pedig a Mátrai borvidék, a mindenki által ismert Egri borvidék, a Bükki borvidék és végül, de nem utolsó sorban meg még a Tokaji borvidék. Tehát számos lehetőség és helyszín van a borok és pezsgők kedvelőinek, ahol különböző rendezvények keretében kóstolhatnak új ízeket, ismerkedhetnek meg ritka, új és különleges bor és pezsgőfajtákkal és természetesen egyéb alkoholos italokkal egyaránt.

Mivel nagyon népszerű a borászat az országban, így a pincék és az ezekhez tartozó épületek, ingatlanok is nagy érdeklődést keltenek fel az emberekben. Így hát a múltkor is pont beszélgettem egy idősebb borásszal, aki éppen eladni készül a telkét és az azon állo ingatlanokat, pincével együtt. Az a terve, hogy Olaszországba költözik és sütteti magát az olasz tengerparton. Elég jól hangzik, biztos elég szőlőültetvényt látott már élete során, most máshová vágyik. De elmondta nekem, hogy a versenyképesség és a maximális haszon miatt ő is az értékbecslést választotta a helyett, hogy saját maga ítélte volna meg a telkének és az ingatlanainak az értékét.

Azért fordult szakemberhez, profihoz, hogy tényleg méltó módon és méltó áron váljon meg az általa nagyon kedvelt, szeretett helyszínétől. Hosszú éveket töltött itt el és rengeteg kedves emlék fűzi a helyszínhez. Több hektáron elterülő a terület, amelyen vendégház, főépület és pince is van és ezek mind eladósorra kerülnek együttesen. Félt, hogy szerénysége miatt túl alacsony áron hirdette volna meg a helyet, ami nem érte volna meg anyagilag, mert azon is gondolkozott, hogy az egyik rokonának adja át a vezetést és ő majd, amikor hazajár, akkor mindig elnéz oda. De ezt az ötletet később elvetette. Azzal természetesen tisztában volt, hogy nagy összegre számíthat a telekért cserében, de saját maga tényleg nem tudta volna megfelelően felbecsülni a reális árát. Fontos, hogy a piacon is versenyképes legyen és a gyors és haszonnal járó eladás érdekében határozta el azt, hogy értékbecslés segítségével hirdeti meg az ingatlanját. Mondta is, hogy már most vannak érdeklődői, úgyhogy teljesen elégedett az értékbecslés összegével és őszintén el is mondta nekem, hogy nem számított rá, hogy ilyen sokat ér a telke a házakkal, pincével együtt, úgyhogy kellemes csalódás érte és teljesen elégedett.

Szóval, ha valaki arra adná a fejét az említett úriemberrel egyetemben, hogy meg szeretne válni az ingatlanától, el szeretne esetleg költözni máshová, süttetni magát az olasz Riviérán, akkor bátran forduljon előtte értékbecsléshez, mert mindenképpen megéri.