Az egyetemi estékre akciós borral emlékezünk

Mostanában nagyon hiányoznak nekem az egyetemi éveim, mert akkor azért sokkal több volt a szabadidőm, amit a barátaimmal tudtam tölteni, hiába panaszkodtam annak idején, hogy mennyi tanulnivalóm van. Szegeden tanultam, és emlékszem, hogy minden évben, szinte minden egyes estét kinn töltöttünk a borfesztiválon, amikor megrendezésre került. 

Azóta már majdnem mindenki itt él Budapesten, és legutóbb arról beszélgettünk, mennyire különleges hangulata is volt ezeknek az estéknek, és hogy mennyire boldogok lennénk, ha vissza tudnánk hozni azt az érzést legalább egyszer. Elhatároztuk, hogy szervezünk egy éjszakát, ahol mindenki felkészül, és hoz magával valamilyen bort. Mivel jelenleg egyetlen hasonló esemény sem szerveződik Pesten, magunknak kell megteremteni, így majd találnunk kell egy kellemes szabadtéri pontot a városban, ahol kicsit nosztalgiázhatunk.

Én már most nagyon várom, annak ellenére, hogy néhány váratlan kiadás miatt nem vagyok éppen jó helyzetben anyagilag, dehát végül is az egyetemi éveinkre emlékezünk, nem? 

Ma reggel keresgéltem egy kicsit az interneten, kifejezetten azzal a céllal, hogy az akciókról tájékozódjak, és meg is találtam a legjobbat: a Tesco akciós újságját online elérhető formában. Nem is tudtam róla, hogy létezik egy olyan oldal, amelyik szépen összegyűjti a különböző áruházak legaktuálisabb akcióit, de ilyen az akcioleso.hu. Itt mindent megtaláltok egy helyen, gyorsan és áttekinthetően elérhető mindenféle katalógus és szórólap.

Hála az égnek éppen itt van a sarkon egy Tesco, szóval a Tesco akciós újság nekem a legideálisabb választás, amúgy is el kell intéznem a bevásárlást. Annál is inkább, mert utazom haza a hétvégén, és megígértem a családomnak, hogy készítek nekik valamilyen Halloween témájú fogást, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz náluk semmilyen ehhez való alapanyag, így nekem kell biztosítanom a hozzávalókat. Lehet, hogy nekik is viszek haza egy kis bort is.

Anyukám imádja úgyis a Teleki Cabernet Souvignont, láttam, hogy most csak 899 forintba kerül, szóval mindenképpen viszek haza, ez most már biztos. A bulira meg szerintem a Szent István Korona Olaszrizlinget veszem meg, csak hogy mindkét akciós terméket kipróbáljam. Ez tényleg kicsit olyan lesz, mint az egyetemi évek, amikor egy italnak elsősorban az ára számított!

Jaj, annyi minden van a fejemben, annyi mindent szeretnék csinálni, de valahogy olyan szétszórt vagyok mostanában. A halloweeni dekorációkat is már réges régen ki kellett volna találnom, hogyan szeretném megvalósítani. Annyi biztos, hogy sütőtök kelleni fog hozzá, és úgy látom, most eléggé le is van értékelve; 40-50 százalékkal is egynémelyik, úgyhogy jobb lesz, ha igyekszem, mielőtt elkapkodják. 

Egyébként sokkal jobban tetszik nekem így digitalizált formában a Tesco akciós újság, borzasztóan idegesít, amikor a papír alapúval van tele a postaládám. Nem nézem túl sűrűn ugyanis, és néha már tényleg szinte ömlik ki belőle, amit egyből dobhatok is a kukába, szóval az égvilágon semmi értelmét nem látom. Sokkal kulturáltabbnak találom itt, az akcioleso.hu-n megkeresni konkrétan az alapján, hogy mire van szükségem.

Sosem értettem azokat az ismerőseimet, akik folyton az akciókat figyelik, nem tudtam, hogyan van erre kapacitásuk, hogy mindenről informálódjanak, de ilyen módon egyáltalán nem tűnik nehéznek. Most, hogy látom, mennyire egyszerűen áttekinthető és gyorsan elérhető, biztos vagyok benne, hogy többször eszembe fog jutni, hogy felkeressem ezt a weboldalt.